El Constitucional tomba les plusvàlues municipals en transaccions d’immobles que no tinguin increment de valor

El Ple del Tribunal Constitucional fa extensiu a tot el país, la sentència ja dictada per Alava i Guipúscoa, per la que entén no es pot generar impost de plusvàlua Municipal en aquelles transaccions d’ immobles on, efectivament, no es produeix un increment de valor o que aquest es pugui presumir.

El fonament de l’ impost és, precisament, l’ existència d’aquest increment de valor, per tant, si no existeix  no es pot aplicar impost, acreditant-se que en molts casos el que s’ estava gravant per els Ajuntaments era la mera tinença dels immobles, el que no constitueix objecte d’aquest impost.

L’origen d’aquesta disputa neix arrel de la crisi econòmica en que molts afectats per la crisi s’han vist en l’obligació de vendre immobles per preus inferiors als preus en que van adquirir les finques.

 

Print Friendly

escrit per

Federació Empresarial de Badalona. Associació Empresarial de Montgat

Deixa un comentari

Vols afegir-te a la conversa?
Digue's la teva!

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos necesarios están marcados *

*

Puedes usar las siguientes etiquetas y atributos HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>